Обучение: ПРЕГОВОРИ В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА

За какво преговаряме?

Ние започваме да преговаряме още с нашето раждане. Първата ни сделка звучи така: "Няма да спра да рева, докато не ми дадеш да ям." Ако четете това, явно сте били успешни. Всички ние в ежедневието си водим преговори. И това не са онези, които си ги представяте като две армии от костюмирани мъже, седят един срещу друг и се гледат строго.

Договаряме с половинката си какво е по-важно да купим, кой ще изхвърли боклука, какво ще вечеряме и къде и как ще почиваме. Преговаряме с шефа за отпуск, за условия на работа, за възнаграждение. Преговаряме с колегите кой ще излезе в отпуск, кой да свърши определена работа, дори дали да е пуснато осветлението и дали да е отворен прозореца.

Преговаряме с банки, преговаряме клиенти, с контрагенти, с администрация. Преговаряме с брокери и с роднини. Животът е низ от преговори.

Как преговаряме?

Всеки си има своя стратегия за преговори и със сигурност, в някои ситуации тя върши работа, но се обзалагам, че в някои, не се получава. Преговорите се учат, като всяко умение. Всеки от нас може да пее и танцува по рождение, но има и такива, които ходят на уроци и разликата определено е забележима. Както и резултатите. Същото е и с преговорите.

Преговорите в условията на криза са критично важни, защото вече нищо няма да е по същия начин и ние трябва да предоговорим всичко и то така, че да запазим и добрите отношения.

Център за разрешаване на спорове и Институт НЛП организират онлайн обучение "Преговори в условията на криза."

Това е мастърклас с  Албена Комитова, адвокат и медиатор, участвала в създаването на концепция за преговори между потребителите на Топлофикация и дружеството, за да не бъдат съдени длъжниците. Участва в преговори с Лукойл, Мини Марица Изток, държавни институции, както и в стотици търговски и граждански медиации

И

Ангел Лазаров: Основател и председател на УС на Института по НЛП. Обучител и консултант с над 15 годишна практика по Невролингвистично програмиране.

Повече за обучението може да научите тук:https://www.bgmediation.com/obuchenia-i-sabitia/pregovori-v-usloviyata-na-kriza-mastarklas-s-albena-komitova-i-angel-lazarov?date=2020-04-11