Съдебни програми

Съдебната програма за препращане към медиация е инициатива на един съд за предоставяне на информация и възможност заползване на по-бърз и благоприятен начин за разрешаване на един спор в сравнение със съдебното производство - чрез процедура по медиация при неутрален и независим експерт в разрешаването на спорове.

За да намерите съдебна програма в града, който ви интересува, можете да направите проверка в секцията "По градове".

Съдебните програми предоставят съдействие само на страни, които вече имат образувани дела в съответния съд, към който е програмата за медиация.

За да започнете медиация, няма значение на каква фаза е делото, дали по него е имало вече заседания, стига да не е произнесено решение. Медиация можете да проведете както на първа, така и на втора инстанция.

ДАЛИ за Вашия случай е ПОДХОДЯЩА МЕДИАЦИЯ, можете да проверите ТУК.

КАК можете да започнете медиация, можете да видите ТУК.

Информацията за съдебните програми за медиация в отделните градове е за тези градове, в които има обявени активни съдебни програми за медиация.

Ако в града, в който имате дело, няма такава съдебна програма, за да получите информация и съдействие, можете да се свържете с медиатор в този градповече информация ще намерите в Секция ЦЕНТРОВЕ ЗА МЕДИАЦИЯ.

Ако имате информация за съдебна програма, която не е обозначена в списъка на този сайт, ще Ви бъдем благодарни да се свържете с нас и да ни уведомите, за да бъде включена, като се свържете с нас на project@bgmediation.com.